11-07-2016

Jubileumconcert
Het is zo ver!

Dinsdag 12 juli vieren we ons 40-jarig bestaan.

Het begon in de hete zomer van 1976. Stella was net moeder geworden en wilde wel eens iets anders dan met de kinderwagen naar het Amstelpark. Zingen! Maar in Buitenveldert was geen koor. Het buurtcentrum bood uitkomst. Er kwam een oproep in de wijkkrant, er kwam een dirigent – en Magna Voce was geboren.

Veertig jaar bestaat Magna Voce dus al.Tijd om het groot(s) te vieren. Stella zingt er nog steeds, en er zijn meer zangers van het (bijna) eerste uur. Ontspanning staat voorop. Toch weet dirigent Sebastiaan Bakker ons koorleden – ook alweer twintig jaar – te motiveren om nét iets meer te doen dan we eigenlijk denken te kunnen. Koorleden noemen hem niet voor niets ‘inspirerend’ en hij, op zijn beurt, prijst de humor van zijn schaapjes. ‘Dat maakt de repetities zo fijn’, vindt Sebastiaan. Ruzie, kinnesinne? ‘Kennen we niet.’

Leeftijd en ziekte hebben wel hun tol geëist. Magna Voce, met nu zo’n twintig leden, is kleiner dan voorheen – en vooral bij de mannenstemmen is dat voelbaar (heren, voel u aangesproken!).


Magna Voce nodigt iedereen van harte uit voor ons jubileumconcert.


We hebben een prachtig programma, al zeggen we het zelf. Dat gaat van Il bianco et dolce cigno (J. Arcadelt) uit de renaissancetijd tot het 20e-eeuwse All The Things You Are (J. Kern), via Bach (Sicut locutus est), Mozart (Due pupille amabile, Ave verum), Brahms (Waldesnacht, Abendlied), Mendelssohn (Abschied vom Walde, Die Nachtigall), Elgar (As Torrents in Summer) en nog meer moois.

Op dinsdag 12 juli om 20.00 uur dus in De Goede Herder (Van Boshuizenstraat 420, 1082 BA Amsterdam). Toegang gratis.

Aan  het eind van de uitvoering nodigen we u uit om samen met ons het glas te heffen op een mooie muzikale toekomst!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie. Na goedkeuring zal deze geplaatst worden.