Wie zijn wij?


Magna Voce is een kamerkoor uit Amsterdam. We tellen zo'n twintig leden en repeteren elke dinsdagavond (19.45 - 21.45) in De Vreugdehof, De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam. Dirigent is Sebastiaan Bakker


Het koor telt een twintigtal leden, even gevarieerd als het repertoire. Enkele koorleden zingen al bij Magna Voce vanaf het begin. Anderen zijn er kort geleden bij gekomen. Sommigen van ons hebben jaren zangles (gehad) en zingen gemakkelijk een solo, anderen hebben minder geoefende stemmen. De één houdt vooral van klassiek, de ander schuwt ook het lichtere repertoire niet. Wat we gemeen hebben is ons enthousiasme en ons plezier in het (samen) zingen. We staan altijd open voor nieuwe talenten, nieuwe stemmen (vooral tenoren en bassen). Het is handig als je noten kunt lezen - maar niet noodzakelijk.

Ons repertoire is heel uitgebreid: dat gaat van gregoriaanse gezangen tot jazzy en zelfs populaire liedjes, via Bach, Mozart, Brahms, Mendelssohn en Britten, om maar enkele namen te noemen. Maar het accent ligt toch wel op het negentiende-eeuwse, romantische repertoire (Mendelssohn-Bartoldy, Brahms, Reger).

Soms laten we een stuk een tijdje rusten, nadat we het gedurende een paar maanden vrij intensief ingestudeerd hebben. Dat is bewust, om het te laten rijpen, of zelfs te laten beïnvloeden door de andere muziek die we zingen.


Ziehier het volledige repertoire van Magna Voce

Twee tot drie keer per jaar geven wij een uitvoering. Iedereen is daar van harte welkom.

Magna Voce is opgericht in 1976 en bestaat in 2016 dus 40 jaar. Die verjaardag zullen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan, des te minder daar Sebastiaan Bakker dan twintig jaar ons koor zal leiden!

Nieuwe stemmen zijn altijd welkom. Bassen en tenoren zijn méér dan welkom!