Bestuur en dirigent

Dirigent

Dirigent is Sebastiaan Bakker, in het dagelijks leven muziekdocent. Hij leidt het koort sinds 1996.

‘Het is een bijzondere groep’ zegt de dirigent over het koor. ‘Het is een warme, sociale en ook mondige groep, een soort vriendengroep. Dat vind ik erg prettig. Het koor is iets kleiner dan toen ik kwam, maar steeds flexibeler. Ik denk dat het ook steeds meer gaat genieten, van de klank, van wat er gebeurt. Het is niet erg als er dingen misgaan. Een uitvoering kan perfect zijn, terwijl er toch niets gebeurt. Er moet beleving te voelen zijn. Het repertoire van Magna Voce is heel divers. Het gaat van populaire jazzy stukken tot stukken uit de middeleeuwen en de renaissance, maar het is voornamelijk romantisch. Voor mij is die spanne – van jazzy tot middeleeuwse stukken - heel normaal. Bij iedere muziek hoort een ander gevoel, een ander soort dans, en ik houd van dansen: ik dans net zo lief een tango als een pesacaglia of een pavane. Belangrijk vind ik ook dat we bewegen met het koor. Dus niet alleen maar zitten en instuderen, maar ook: ritmisch bewegen, op een andere plaats gaan zitten, door de zaal lopen tijdens het zingen. Anders blijf je soms teveel met je eigen partij op een eiland. Je luistert dan nog niet naar de andere partijen. En wanneer je je verplaatst, kom je ineens tussen andere partijen en hoor je hoe ze klinken. Ik geloof verder dat muziek moet bezinken. We zijn soms een tijdlang intensief met een stuk bezig en laten het vervolgens even rusten. Daarna komt het weer terug voor een uitvoering. In die tussentijd is er iets gebeurd. Sterker, als je een ander stuk repeteert, heeft dat invloed op dat eerdere.’

Opleiding en achtergrond Sebastiaan Bakker
- athenaeum
- pianostemmersopleiding
- muziekwetenschappenstudie
- amateurkoordirectieopleiding (3-jarig opleiding)
- diverse Kurt Thomas Cursussen (dirigentencursussen in de zomermaanden, o.a. met piano en koor)
- lerarenopleiding
- Heeft zangles (gehad) van Paul Hameleers, van Henriëtte Schenk, en nu, sinds verscheidene jaren van Jan-Willem Westerhuis (‘een van de beste stemdocenten van Nederland’). Heeft gezongen (bas-bariton) in diverse vocale ensembles en koren, waaronder het Toonkunstkoor Amsterdam en het Nationaal Festivalkoor.
-Beroep: (muziek) docent, geeft les op de Tobiasschool, Amsterdam (Vrije school)
Bestuur


Het bestuur bestaat uit Femia Morselt (webmaster),  Elfriede Visch (algemeen bestuurslid), Jacqueline Wesselius (voorzitter), Agnes de Wit (penningmeester), Wybe Zeyl (secretaris).

Jacqueline Wesselius is voorzitter sinds media 2014. Jelle Noorman en Marie-Antoinette Otten gingen haar voor. Jelle was zeven jaar voorzitter, Marie-Antoinette bijna een kwart eeuw... Jacqueline heeft een journalistieke achtergrond. 'Een leven lang' was ze actief als correspondent in Parijs (voor o.a. de Volkskrant en VARA), als freelancer (voor o.a. Opzij en Het Parool), als redacteur (De Journalist) en hoofdredacteur/eindredacteur (Glutenvrij Magazine).
Maar schrijven doet ze het liefst: blogs, verhalen, interviews... of soms ook stukjes op deze website (hoewel Femia Morselt de echte webmaster is).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie. Na goedkeuring zal deze geplaatst worden.